IMG_3295
IMG_3295

VI Trobada de Mestres i Professors d’EDT: La presentació oficial d’Esttela i Aula Compartida

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

El passat 9 d’abril 40 mestres accedien des d’Hondures per primer cop a la plataforma online que els permetrà seguir un dels quatre cursos organitzats per les Escoles Diocesanes de Tarragona (EDT).  Els professors de les sis escoles diocesanes (Sant Pau Apòstol i Joan XXIII de Tarragona, Sant Pau de Reus, Sant Rafael de La Selva del Camp i Tilmar i Mare de Déu de la Serra de Montblanc) van presentar aquest passat dimecres 25 d’abril les últimes novetats d’aquest projecte de formació, en el marc de la VI Trobada de Mestres i Professors de les EDT. Aula Compartida és una iniciativa que neix amb una doble finalitat. D’una banda, la de compartir pràctiques innovadores en la tasca docent, i per una altra, la d’establir vincles de col·laboració entre aules escolars, especialment amb aquells entorns que experimenten dificultats d’accés a la formació continuada i actualització dels seus professionals docents.

Els alumnes de les Escoles Diocesanes de Tarragona, veuen els seus mestres implicats i també volen aixecar la vista més enllà d’allò que els hi resulta proper i conegut. Per això, la tasca pastoral d’aquest agermanament busca que els infants i joves puguin compartir i descobrir-se. S’ha triat un curs a primària i una altre a secundària per ser ambaixadors del projecte Esttela. Cada un d’aquests cursos es posarà en contacte amb el curs homònim a Hondures, i al voltant d’una temàtica concreta, aprendran els uns dels altres, i ho compartiran amb els alumnes del seu centre. Així tenim diferents propostes a cada escola, que seran oportunitats ben especials per aprendre a estimar coneixent i donant-se a conèixer.

La VI Trobada de Mestres i Professors de les Escoles Diocesanes de Tarragona va comptar també amb el testimoni del missioner Joan Soler, que ha estat 9 anys a Togo (Àfrica), qui va transmetre als assistents la necessitat de compartir i cooperar amb els altres per assolir el que lliurement es proposin, no el que volem nosaltres. Mn. Joan ens recordava que la mà que dona esta per damunt de la que rep, i des d’aquesta perspectiva és que ens hem de proposar cooperar des d’una relació d’igualtat, de comunió i d’enriquiment mutu.

Va tancar l’acte Mons. Jaume Pujol i Balcells, Arquebisbe de Tarragona, celebrant que Aula Compartida i Esttela siguin ja una realitat, una oportunitat per caminar junts en la tasca d’educar i construir futur.Untitled design (16)


Fundació Sant Fructuós
Edifici Col·legi Sant Pau Apòstol
Passeig Torroja s/n
43007-TARRAGONA
Telf: 977 24 19 57 Fax: 977 24 19 66 fsfructuos@fsfructuos.org