Agermanament ESTTELA_OK
Agermanament ESTTELA_OK

Esttela: obrint camins

Notícies


ComparteixFacebook0Twitter0Google+0Email

Un nou espai per a la comunió educativa entre Trujillo i les Escoles Diocesanes de Tarragona.

La ciutat de Tarragona porta 40 anys seguint la petjada del tarragoní Lluís Solé Fa, missioner a Hondures i bisbe de la Diòcesi de Trujillo. Mestre de formació, el bisbe Lluís ha expressat sempre la importància cabdal de l’ educació per fer un món més just, més valent i més solidari.

Aquesta amistat es veu enfortida, avui, amb un agermanament específic entre les Escoles Diocesanes de Tarragona (EDT) i la comunitat educativa de Trujillo. El col·legi Mare de Déu de la Serra i el CEE Tilmar de Montblanc, el col·legi Sant Rafael de La Selva del Camp, el col·legi Sant Pau de Reus, l’escola Joan XXIII i el col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona són els sis centres educatius embarcats en l’aventura missionera amb Hondures, amb el recolzament de la Delegació Diocesana de Missions.

Esttela és el nom d’aquest nou camí que permet crear llaços d’amistat i solidaritat entre iguals,  intercanvis culturals i diàlegs enriquidors que ajudin a l’enteniment mutu entre realitats diferents. Una oportunitat per facilitar que els infants, joves i adults d’aquí i d’allà, obrin el cor als germans d’arreu.

Esttela s’articula entorn a tres pilars fonamentals:

  • El programa “Aula Compartida”: A través d’una plataforma online desenvolupada per l’escola Joan XXIII, els mestres i professors de les Escoles Diocesanes dissenyen i implementen diferents cursos de formació online per tal d’afavorir l’aprenentatge i l’actualització continuada dels claustres hondurenys.
  • La comunió entre infants i joves: Els equips de pastoral de les Escoles Diocesanes a Tarragona i Trujillo es troben immersos en el disseny d’activitats que permetin l’intercanvi cultural i l’empatia entre infants i joves, sempre mantenint com a referència l’educació en els valors del respecte, la comprensió, la humilitat i la capacitat per meravellar-se davant les riqueses d’aquest món.
  • La solidaritat de les famílies: Convidats oportunament a formar part d’aquest programa, tenen una forta repercussió en l’acompanyament del projecte i faciliten la consecució d’objectius a curt i llarg termini.

L’Església ens convida a estimar i recolzar la tasca dels missioners, i Esttela participa d’aquest objectiu aprofitant la intensitat del lema pastoral de les EDT per aquest curs: Sigues llum del món! (c. Mt 5, 14)

Des de la Fundació Sant Fructuós agraïm i valorem molt positivament l’esforç de tantes persones que estan treballant voluntàriament per tal que Esttela esdevingui un veritable camí de comunió en una Església que s’estén d’Orient a Occident.

Untitled design (2)


Fundació Sant Fructuós
Edifici Col·legi Sant Pau Apòstol
Passeig Torroja s/n
43007-TARRAGONA
Telf: 977 24 19 57 Fax: 977 24 19 66 fsfructuos@fsfructuos.org